Pink Pineapple

Pink Pineapple är ett litet enkvinnasföretag bestående av Frida Enebro, grafisk designer bosatt i Norrköping. En loppisälskande retrofantast med en stor kärlek för färg och design som sticker ut. Pink Pineapple drivs med en feministisk passion och övertygelse och här hittar du vykort, posters, stickers, t-shirts, tygpåsar med motiv från den feministiska väggalmanackan som hon designar varje år sedan 2014. Nytt för i år är även stora, färgglada och unika örhängen i återvunnen tryckt akryl som garanterat får bäraren att sticka ut ur mängden!

Aartwolf

Vi är en liten verksamhet som inriktar sig främst inom konst, design och sömnad. Vi arbetar med personlig försäljning där våra kunder alltid har vårt största fokus. För oss är det lika viktigt med en hög personlig service som ett förstklassigt resultat. Hos oss hittar du bland annat djurporträtt, babynests, djurbäddar, håraccessoarer, barnkläder, barnböcker, illustrationer mm

Amanda W art

Unik design med fokus på färg och form. Färgstarka och unika örhängen i polymerlera. Former inspirerade av växtriket och det botaniska.

Annorlunda creations

Annorlunda Creations is where the bold meets the timeless. Nikki, fueled by post-motherhood passion since May 2020, crafts uniquely annorlunda polymer clay earrings. More than accessories, they’re declarations of personality. What sets Nikki’s creations apart? The timeless elegance of sterling silver, alongside the magic of molten silver crafting. Embrace the bold with Annorlunda’s statement pieces—distinctive, daring, and a celebration of individuality. Explore the artistry of Nikki’s designs, where polymer clay and sterling silver unite to redefine your style.ww

Bergstens Bilder

Jag jobbar med återbruk, främst med knappar men även korkar och kapsyler i sin konst. Så jag är väl både lite "knäpp o korkad"! Jag har egentillverkade knapptavlor, knappskulpturer, korkskallar och vykort till salu. Under marknaden kommer jag att tillverka en knapptavla, så du kan se hur det går till.

Blomsterkraft Art

Louvisa är illustratören och konstnären bakom artistnamnet Blomsterkraft Art. Hennes konst är ett kärleksbrev till sagor, riddare och folksägner, som utsmyckas med motiv av blommor och skogar. Tekniker som används är framförallt akvarell, tusch, bläck och gouache. Blomsterkraft säljer framförallt prints av sina originalverk, men gör även live-porträtt på plats med bläck/tusch.

by ewang

by ewang är ett enmansföretag som ägnar sig åt slowfashion och hantverk. Ledorden är hållbarhet och återbruk. Krukor, grytlappar och sittunderlag i tovad ull. Stickade och virkade plagg. Sydda plagg av i huvudsak återbrukade textilier, t.e.x dukar och gardiner.

Christina Erlander Klein

Christina är illustratör och bildkonstnär med rötter i Linköping och utbildad vid Lunnevads folkhögskola och HDK-Valand i Göteborg. Hennes utgångspunkt är i traditionella hantverkstekniker inom teckning, måleri och grafik, med ett normkreativt och poetiskt förhållningssätt till bilden. På marknaden hittar du egen konst och design i form av originalverk, konsttryck, kuddfodral och vykort. De grafiska bladen är handtryckta på Krogen Amerika i Linköping. Motiven kännetecknas av flödande, ofta expressionistisk färg och form med tydlig hantverksnärvaro

Clay by I

Under namnet Clay by I skapar Linköpingsbaserade smyckesdesignern Ida Lönnström smycken i lättviktig polymerlera och rostfritt stål i slow fashion anda. Som person är hon ombytlig och det syns i det hon skapar, där färg och form möter det stilrena. Färg, glitter och skimmer blandas med stilrena smycken i rostfritt stål i liten skala för alla som vill göra ett tydligt statement!

Daniel Braesch

Daniel Braesch är Norrköpingsförfattare och släppte förra året “Den nimska flickan” som är första delen i en high fantasy trilogi vid namn “Sparven från Nim”. Den nimska flickan är inspirerad av bland annat serier som The witcher och The king killer chronicles, men skriven på svenska.

DessiClay

DessiClay erbjuder smycken i polymerlera (såsom Fimo och Cernit) med metalldelar av nickelsäkert rostfritt stål eller hypoallergent titan. Smyckena är feminina och drar blickarna till sig. Alla förtjänar att få uttrycka sig själva och ta plats och DessiClays smycken är ett stilfullt sätt att göra det på! DessiClay erbjuder förutom smycken även vackra skulpturer och vägghängen i form av kvinnotecken för dig som vill smycka ditt hem.

Fiat Lux

Fiat Lux är en passionerad ljustillverkare, men tillverkar också fina ljusfat att placera dem på. Ljusen är gjutna av en blandning av soja och annan plantbaserad vax. Ljusfaten och andra prydnadsföremål är tillverkade av det miljövänliga materialet jesmonite, ett material som har en tyngdkänsla som sten, samt en silkeslen yta. Genom olika tekniker och färgval skapas vackra, unika dekorationsföremål som bidrar till att ge en varm, skön och fin stämning i ditt hem!

Geggamajas

Geggamajas är levande verkstadspedagog och keramiker, verksam på Studio Skavank i Stockholm. Där skapar hon egna alster och sprider skaparglädjen vidare genom att hålla kurser för både nya och erfarna lerisar. Här skapas allt från bruksföremål till funktionella prydnader och smycken. ’Titties and kitties’ är ett återkommande tema, och inspirationen inhämtas från feminism, flora, fauna och funktion.

KIBOsmycken

KIBOsmycken är uppvuxen vid den danska västkusten och hämtar inspiration från havet, stranden, vågorna, växterna och samspelet i naturen. Ett litet företag med stora smycken. Alla smycken är handgjorda och unika. Ofta finns det bara en av varje. Hon jobbar med återvunnet silver, äkta pärlor och ädelstenar och gör även beställningar så att du kan få vara med i hela processen.

Kristine.Pettersson.art

På Kristines bilder finner du kvinnor med attityd! Kvinnor som avbildats med kärlek, en smula humor och igenkänning? Motiven kan också vara hämtade ur stadsmiljö med många små hus och upptända fönster. Lite drömlika bilder som eggar fantasin att för en stund försvinna bort i sagans land. Kristine målar med akrylfärg på duk. ”Den målarglädje jag känner har inga gränser och jag hoppas att det når betraktaren, oavsett om motivet är återbildat på en tygpåse, en bricka eller som orginalmålning".

LanderCrafts

Jag är läderhantverkare och driver mitt eget företag LanderCrafts. Fokus ligger på att skapa hållbara, funktionella och tidlösa produkter. Jag utgår i största mån från traditionella metoder och tillverkar allt för hand. Jag utför specialtillverkningar, designar mina egna produkter, håller kurser i hantverket och utför reparationer. Mina egna designer består av allt från accessoarer, väskor och inredning till bruks- och prydnadsföremål.

Little dreamer

Konceptet till namnet Little dreamer är inspirerat av minnena från att skapa och dagdrömma som barn. Emma Engdahl är kreatören bakom namnet som har rötter både i Sverige och Filippinerna. Hon både illustrerar och fotograferar och har nyligen börjat utforska inom grafisk design. Hennes kreativa stil är romantisk, dagdrömmande och influerad av bland annat asiatisk popkultur. Här hittar du olika former av prints och bilder.

oWaster

oWaster strävar efter att designa och tillverka produkter som ersätter engångs- och plastvaror. Engagemanget eftersträvar att minska vårt ekologiska fotavtryck och avfallsmängd, och Angelika hyser en stark passion för hållbarhet som hon gärna vill dela. I sitt arbete använder hon återvunna lokala tyger för att skapa textilprodukter som t.ex. handdukar, ickesvampar och bivaxdukar. Angelika är även stolt återförsäljare av miljövänliga kosmetiska produkter från andra svenska tillverkare med en stark etisk och moralisk kompass.

Pralinörskans Praliner

Pralinörskans Praliner drivs av Åsa som älskar choklad och vill med sina praliner erbjuda fin choklad och smarriga fyllningar utan några konstigheter. Handgjutna praliner från grunden med så naturliga råvaror som möjligt. De är vackra att se på och smakar underbart. Som kärlek.

Rulwul

Jag är en konstnär som gillar att rita och måla. Mina verk kan vara av symmetrisk geometri i levande färger, eller abstrakta detaljerade ritningar med fokus på en meditativ och avslappnad skapandeprocess. Jag kommer att sälja prints, klistermärken och unik originalkonst.

S by Isabelle

Tänk dig en frilansande artist pả rullskridskor som återbrukar ratade och urväxta jeans, och skapar snygga (och lite galna!) jeanskreationer. Och som förstår hur viktigt det är att hushålla med jordens resurser. Där har du S by Isabelle. Nu till våren och sommaren kan du hitta jeansväskor och accessoarer i härliga sommarfärger, utöver det klassiska jeans blåa sortimentet med jeansskjortor och jackor, kjolar och broscher.

Stensdotter design

Stensdotter design har en yrkesutbildning i läder-och skinnhantverk samt flera andra utbildningar inom konst, formgivning och bokbinderi. Hon designar och syr läderomslag till almanackor, antecknings-och skissböcker för olika tillfällen, läderpärmar, böcker med handsydd inlaga och tryckt mönster på lädret, samt bokmärken och nyckelringar. Lädret som används är vegetabiliskt och miljövänligt garvat, men hon tar också tillvara på skinnbitar som blir över från läderindustrin.

Vasarru

Hobbykonstär som sätter igång och ritar när inspirationen, orken och lusten slår till! Fokus på queerpersoner och kroppar i dess olika former. Zines, prints & stickers i starka färger. Handtryckta tröjor upp till 5XL och med matchande pin för de som känner sig extra fräcka!